Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Workshop Ingmar Kappers

Navigeren in de mist – leiderschap in complexiteit Ingmar Kappers

Als er één plek is waar verleden, heden en toekomst bij elkaar komen, dan is het onderwijs. En daarmee ook de complexiteit die daarbij hoort. De sociale complexiteit van oude en nieuwe omgangsvormen tussen scholen, leerlingen en ouders. De organisatorische complexiteit van onderwijsvernieuwing. Om over de complexiteit van de huidige wereld nog maar te zwijgen, ook die speelt dagelijks een rol.

En jij navigeert daar elke dag in. Die complexiteit stelt steeds grotere eisen aan onze menselijke vermogen om er nog chocola van te maken.  Dat menselijke vermogen heet ook wel ‘sensemaking’ of misschien nog beter complexiteitsdoen. Want duiden en begrijpen is één, maar hoe maak je het verschil dat het verschil maakt. Zodat je met de oplossingen komt die het verschil maken voor de leerling. Dat leer je in deze workshop.

De workshop wordt begeleid door Ingmar Kappers, variatiekundige. Hij heeft zijn sporen verdiend als verander- en interventiekundige bij grote veranderingen in organisaties. Waar hij directie en bestuur adviseert over strategie, structuur en de implementatie begeleid. De laatste jaren heeft hij zich verder gespecialiseerd in complexiteit en sensemaking, dè vaardigheden voor de 21e eeuw.

Algemene informatie over en aanmelden voor het jubileum

Spring naar toolbar