Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Nationale Onderwijsweek

De Nationale Onderwijsweek

De NOW wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Onderwijsweek. Daarmee bieden zij het onderwijs en haar professionals jaarlijks een krachtig podium om het prachtige van onderwijs te vieren.

De kernactiviteiten van de NOW vinden plaats in de Nationale Onderwijsstad. Dit jaar draagt Amersfoort die eretitel.

Tijdens de NOW staan voorbeelden, verhalen, kennis en ervaring uit het onderwijs in de schijnwerpers. Vaste waarden zijn de bekendmaking van de nieuwe Nationale Onderwijsfilm en de nieuwe Nationale Onderwijstalenten.

Het thema van dit jaar: Samen voor de toekomst

Het thema van de NOW 2021 is “Samen voor de toekomst”. Dit gaat over de kracht van samen werken aan samen leven.

Kinderen en jongeren hebben de toekomst. Werken aan die toekomst wordt mooier als je het samen doet. Samenwerking binnen en tussen organisaties en sectoren. Denk aan onderwijs, kinderopvang, gemeente, bedrijfsleven, welzijnswerk, jeugdhulpverlening.

Waar vinden we elkaar? Wat zijn onze overeenkomsten? Wat is ons gezamenlijke doel? En wat is onze gedeelde verantwoordelijkheid? Hoe beter de samenwerking, des te hoger de kwaliteit van het onderwijs kan zijn.

Meer informatie over het programma rond de Nationale Onderwijsweek.

Webinars van NSO-CNA

Vanuit onze expertise voor de ontwikkeling van leiderschap in het onderwijs, leveren wij graag een inhoudelijke bijdrage aan de NOW.

Daarom geven we dagelijks een webinar tijdens de NOW. Deze webinars sluiten aan of verdiepen deelthema’s van de Nationale Onderwijsweek in relatie tot schoolleiderschap: gelijke kansen, samenwerken en teacher leadership, schoolleiders in het MBO over grenzen van regionale samenwerking, toekomstig leiderschap en ruimte voor talent.

We zijn trots dat wij op deze manier de NOW mogen ondersteunen. En daarmee het onderwijs een prachtig podium te geven.

Terug naar ons programma tijdens de NOW

Interview De school als lerende organisatie

Wil je je alvast inlezen op het thema ‘Lang leven leren’? Lees dan het interview met Robert-Jan Simons en Bart Schipmölder: ‘De school als lerende organisatie‘. De ideale opwarmer voor de NOW!

Spring naar toolbar