Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Marij verlaat onze Raad van Toezicht, Jeffreye komt

Dit bericht is geschreven op 2 maart 2023

Marij Deutekom en Jeffreye VossenNa 7 jaar heeft Marij van Deutekom afscheid genomen van onze raad van toezicht. Marije was onze verbinding naar het VO werkveld. Zij heeft vanaf 2016 een belangrijke bijdrage gehad in de verdere ontwikkeling en professionalisering  van de NSO-CNA organisatie en de overgang naar een stichting met een directeur-bestuurder en een raad van toezicht.

Marije haar bijdrage kenmerkte zich door haar grote betrokkenheid bij de medewerkers en studenten en haar altijd waarderende inbreng. Als NSO-alumnus van het eerste uur zag zij altijd de zonnige ☀️kant en herinnerde ons aan de ontwikkeling die we als organisatie hebben doorgemaakt. Daar was en is ze vol lof over. Wij zijn dankbaar 🙏voor haar bijdrage en wensen haar veel succes in de nieuwe fase van haar leven.

Op 1 januari 2023 is Jeffreye Vossen gestart als nieuw lid van onze raad van toezicht. Jeffreye is een onderwijsmens in hart en nieren en almnus van de NSO-master. Hij is voorzitter college van bestuur van Stichting Swalm en Roer, een organisatie met 23 scholen voor primair onderwijs (bao en sbo) in de regio Roermond. Zijn passie ligt bij het laten groeien van mensen.

Jeffreye over zijn rol in de raad van toezicht:
‘De uitdagingen waar het (primair) onderwijs voor staat zijn talrijk en daarbij is de rol van de schoolleider cruciaal. De afgelopen jaren heb ik ervaren dat leiderschapsontwikkeling het primair onderwijs duurzaam aandacht nodig heeft. Zo vragen bijvoorbeeld ontwikkeling van (integrale) kindcentra en de uitdagingen rond het lerarentekort specifieke competenties van leidinggevenden. Ook interessant zijn de grote verschillen in het primair onderwijs: leiding geven aan een dorpsschool met honderd leerlingen heeft een andere dynamiek dan leiding geven aan een school in een multiculturele stadswijk met 500+ leerlingen.

Mijn toegevoegde waarde binnen de Raad van Toezicht is mijn brede kennis van het onderwijsveld door mijn ervaring binnen zowel primair als voortgezet onderwijs in verschillende functies door de jaren heen.

Wanneer ik oud-deelnemers aan een van de opleidingen van NSO-CNA ontmoet, kun je een gemeenschappelijk DNA ontdekken: het zijn collega’s met een open mindset. Schoolleiders die nooit stilstaan en vanuit verwondering zichzelf blijven ontwikkelen. Dat DNA maakt de NSO-CNA tot een unieke opleider waar we trots op mogen zijn. Ik ben blij dat ik mijn rol als lid van rvt daar een bijdrage aan kan gaan leveren.’

Jeffreye, wij zijn blij met je komst 😊 en kijken uit naar de samenwerking.

Mede namens de raad van toezicht: Janneke SchenningSaskia Tjepkema en Harry Mauw

Spring naar toolbar