Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Webinar Leidinggeven in de onderstroom

Dit bericht is geschreven op 20 juli 2022

Webinar Louis Steeman (NSO-CNA)

3 oktober 2022 van 16.00 uur – 17.15 uurLouis Steeman

Over het thema

De onderstroom in je organisatie: een ongrijpbare rivier van oud zeer en vaste denk- en gedragspatronen. Een bron van onrust en onvrede in je team. De onderstroom kan je leidinggeven flink frustreren.

Maar het kan ook een meewerkende kracht zijn en positieve beweging teweegbrengen. Een bron van inspiratie, eigenaarschap en betrokkenheid. Voorwaarde voor succes.

Onderzoek & handreikingen

In dit Webinar onderzoeken we en krijg je handreikingen hoe je een positieve invloed kunt hebben op krachten die je niet ziet en waar je zelf onderdeel van bent.

Gezonde, meewerkende krachten

Wat als gezonde, meewerkende krachten domineren? Dan leveren docenten/collega’s, in onderling samenwerking, een betekenisvolle bijdrage aan de ontwikkeling van leerlingen. En ook aan de ontwikkeling van het onderwijs en de organisatie.

Dan nemen zij daarvoor verantwoordelijkheid en geven op een positieve manier vorm aan de wederzijdse afhankelijkheid die dat met zich meebrengt.

In het Webinar

Ik wissel theorie af met praktische tips en sluit aan bij vragen die dat bij de deelnemers oproept.  Langs die weg reik ik werkenderweg enkele leidende principes aan voor een manier van leidinggeven die bijdraagt aan het tot leven brengen van gezonde, meewerkende krachten. I.c. verantwoordelijkheid nemen én wederzijdse afhankelijkheid.

Ter voorbereiding

Ga bij jezelf na: hoe kom ik in de praktijk van alle dag tegenwerkende krachten in de onderstroom tegen? Selecteer daarbij een concrete gebeurtenis waar je zelf bij aanwezig was.

Trainer

Louis Steeman is een ervaren interim-leidinggevende, trainer, coach en procesbegeleider in onderwijsorganisaties en heeft ruime ervaring met systemisch werk.

Hij ontwikkelde het concept ‘ontwikkelingsgericht leiderschap’. Deze vorm van leiderschap is erop gericht de onderstroom in de organisatie/cultuur te verbinden met de onderwijskundige en organisatorische ontwikkelingen van de school

In mei 2019 verscheen zijn boek: ‘De kracht van niet-weten, ruimte voor ontwikkeling. Over leiderschap in tijden van transformatie’.

Registratie van het webinar

Het webinar heeft op maandag 3 oktober plaatsgevonden. Je kunt het hier terugkijken.

 

Spring naar toolbar