Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

NSO-CNA Leiderschapsacademie benoemt twee nieuwe leden in Raad van Toezicht

Dit bericht is geschreven op 17 december 2019

Per 16 december 2019 zijn drs. Janneke Schenning en dr. Saskia Tjepkema benoemd als resp. beoogd voorzitter en lid.

DrJanneke Schennings. Janneke Schenning is als directeur van Schouten University of Applied Sciences, de business university van Schouten & Nelissen, verantwoordelijk voor masteronderwijs en gecertificeerde (internationale) opleidingen. Ze is buitenpromovendus aan de Katholieke Universiteit Leuven en lid van de adviesraad van het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling (TvOO). Janneke studeerde Sociale en Organisatie-psychologie aan de Universiteit Utrecht, publiceert regelmatig en is coauteur van de boeken “Mens(en)organisaties: 24 evoluties onder de loep” en “Krachtige Keuzes: pak de regie in je werk en loopbaan”.

Drs. Janneke Schenning: Ik kijk er naar uit om als voorzitter van de Raad van Toezicht een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van NSO-CNA als opleider van leidinggevenden in het onderwijs en als kenniscentrum, en daarmee aan ontwikkeling van het onderwijs. Ik heb bij verschillende organisaties gewerkt aan groei, kwaliteit, continuïteit en sterke netwerken.”

Saskia TjepkemaDr. Saskia Tjepkema is als adviseur, coach en kernondernemer verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company. Ze is daarnaast directeur van de FCE, een stichting die leertrajecten aanbiedt en onderzoek organiseert op het gebied van leren in organisaties. Saskia begon haar loopbaan aan de Universiteit Twente, als docent en onderzoeker op het gebied van lerende organisaties en zelfsturende teams. In haar rol als adviseur begeleidt ze vooral vraagstukken op het gebied van leiderschaps-, team en organisatieontwikkeling. Daarnaast is Saskia gastdocent in diverse leiderschaps- en coachopleidingen en coauteur van het boek “Waarderend Veranderen: Appreciative Inquiry in de dagelijkse praktijk van leidinggevenden.”

Dr. Saskia Tjepkema: Als lid van de Raad van Toezicht van NSO-CNA hoop ik op mijn manier bij te kunnen dragen aan de academie als leer- en werkplek voor de docenten, medewerkers en cursisten. Zodat zij op hun beurt een positieve impuls kunnen geven aan het onderwijs in Nederland.”

De huidige voorzitter, Prof. dr. Peter Leisink, treedt per 4 februari 2020 af en draagt dan de voorzittershamer over aan Janneke. Hij heeft als voorzitter zeer professioneel leiding gegeven aan de Raad van Toezicht en in de afgelopen jaren mede vormgegeven aan de professionalisering, fusie en groei van onze leiderschapsacademie.

De overige leden van de RvT zijn:

  • Harry Mauw, directeur bedrijfsvoering MBO College Lelystad
  • Sarien Shkolnik, vicevoorzitter college van bestuur Graafschap College, Doetinchem
  • Marij van Deutekom directeur/bestuurder Havo Notre Dame des Anges, Ubbergen.

 

Bart Schipmölder, directeur NSO-CNA: “Met hun jarenlange ervaring en expertise zijn Janneke en Saskia van grote waarde voor NSO-CNA. Als directeur wil ik hun ervaring graag gebruiken in onze verdere ontwikkeling. Daartoe gaan we samen in gesprek over de kansen en uitdagingen van onze Leiderschapsacademie. Ik ben ook zeer dankbaar naar Prof. dr. Peter Leisink, die de afgelopen 4 jaar als voorzitter van onze RvT een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van NSO-CNA.”

Spring naar toolbar