Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Webinar Kansenongelijkheid

Webinar Marcel van Herpen en Rob Mioch (NSO-CNA)

4 oktober van 16.00 uur – 17.30 uur

Hoe zorgen we voor gelijke kansen, goed onderwijs en hoe vinden we een oplossing voor het lerarentekort? Wat staat je hierin ook als schoolleider te doen? In dit webinar gaat Marcel van Herpen in gesprek met Rob Mioch over de oplossingen die hij ziet voor deze grote actuele vragen.

Marcel van HerpenMarcel van Herpen heeft dertig jaar ervaring in het onderwijs. Hij was leraar, schreef diverse boeken, verzorgt (online) trajecten voor onder andere leraren en schoolleiders en maakte recent de podcast Het mysterie van de goede leraar. Juist nu laat hij opnieuw van zich horen, want hij maakt zich zorgen over het onderwijs. Uitval van leerlingen en thuiszitters, toenemende kansenongelijkheid, werkdruk voor leraren, het lerarentekort: er is een ander perspectief nodig. Een pedagogisch perspectief.

Rob Mioch

Rob Mioch is docent bij NSO-CNA Leiderschapsacademie. Daarnaast is hij verbonden aan de opleiding Onderwijskunde van de Universiteit van Amsterdam. Hij bouwt in zijn werk voort op zijn jarenlange ervaring als onderwijsadviseur, docent en (interim) schoolleider. Zichtbare verandering tot in de klas is steeds zijn uitgangspunt. Hij maakt daarbij gebruik van zijn doorleefde ervaring als schoolleider, docent, onderwijsadviseur en zijn betrokkenheid bij landelijke en internationale onderwijsontwikkelingsprojecten. Hij maakt er werk van om een soepele verbinding tussen praktijk en theorie tot stand te brengen.

Aanmelden:

Het webinar vindt plaats op maandag 4 oktober van 16.00 tot 17.15 uur. Deelname is gratis, meld je hieronder aan en je ontvangt tijdig een link om deel te nemen.