Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Leiderschapsatelier in Venlo: onderwijskundig leiderschap

Dit bericht is geschreven op 26 juni 2023

Doe mee aan ons leiderschapsatelier in Venlo. Maak kennis met NSO-CNA en haar visie op leiderschap.

In het kader van de strategische samenwerking tussen NSO-CNA en BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning organiseren wij een Leiderschapsatelier op woensdag 27 september 2023 in Venlo.

Wil je kennis maken met onze visie op Persoonlijk en Onderwijskundig Leiderschap, onze werkstijl en opleidingen, dan is dit atelier iets voor jou. Het wordt een echte proeverij met korte blokjes theorie, reflectie op je eigen leiderschap en speelse werkvormen. Je gaat gegarandeerd geïnspireerd naar huis.

We beginnen om 09.00 uur met een leuke smaakmaker over leiderschap. Daarna nemen we je mee langs ontwikkelingen in het onderwijs en gaan we in op de vraag hoe je hier leiding aan geeft. Gevolgd door onze kijk op leiderschap en leiderschapsontwikkeling.

Om 12.15 uur sluiten we het atelier af.

Wil je deelnemen, schrijf je dan wel in. Deze ochtend bieden we je gratis aan.

Deze ochtend wordt gegeven bij BCO Onderwijsadvies- en ondersteuning:

Wylrehofweg 11 – 5912 PM in Venlo

Strategisch Onderwijskundig Leiderschap

Dit bericht is geschreven op 26 juni 2023

EEN NIEUW PERSPECTIEF OP LEIDINGGEVEN AAN LERENDE ORGANISATIES

Een leider in het onderwijs werkt in een complexe omgeving. Ontwikkelingen buiten en binnen school vragen om fundamentele keuzes. Daarmee staat de kennis en kunde van de onderwijskundig leider in het brandpunt van de aandacht.Het leren van leerlingen en studenten is de kernopdracht van elke school. Maar steeds vaker ben je óók bezig met het leren van docenten, leidinggevenden (inclusief jezelf), teams én de school als organisatie.Continu zoek je naar antwoorden op actuele en aanstaande vragen. Maar als je die antwoorden vindt, op basis waarvan kom je dan tot keuzes die tot betekenisvolle resultaten leiden?Daarvoor is ons nieuwe 4-daagse programma Strategisch Onderwijskundig Leiderschap.‘Strategisch onderwijskundig leiderschap’ is je inhoudelijk kunnen verhouden tot ontwikkelingen, vernieuwingen en innovaties die zich voordoen. Het is op een onderbouwde manier bepalen welke ontwikkeling je op de eigen school tot stand wilt brengen. En op een gedegen fundament van inzichten uit theorie en praktijk komen tot uitspraken hierover: welke alternatieven kiezen wij en waarom? Wat moeten we dan ontwikkelen, en hoe doen we dat?Klaartje Potma en Ruud van de Hoef deden de opleiding dit voorjaar en waren er zeer over te spreken:“Die onderwijskundige onderbouwing die ik zocht, daar sta ik nu steviger in. Alles wat we doen, iedere keuze die we maken, moet geworteld zijn in onze visie op leren, op onderwijs en uiteindelijk ook op toetsing. Dat is mijn mantra geworden.”Lees hier het hele interview met Klaartje en Ruud. En lees ook het interview met de deelnemers Karim Bashandy & Brigitta van den Berg.

NSO-CNA LEIDERSCHAPSACADEMIE EN SIOO

De opleiding Strategisch Onderwijskundig Leiderschap is een samenwerking tussen NSO-CNA Leiderschapsacademie en Sioo (interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde).

Samen willen de organisaties van nog meer betekenis zijn voor het Nederlandse onderwijs, dat voor complexe vraagstukken staat in een snel veranderende samenleving.

Deze opleiding is ook te volgen als onderdeel van het Sioo programma Build Your Own Academy

 

Spring naar toolbar