Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Master of Educational Management (MEM)

themamasteropleiding schoolleiderschap
studiebelasting60 ECTS
BeschikbaarheidPlaatsen beschikbaar

Komend studiejaar vernieuwen we: september 2021 start onze nieuwe masteropleiding, de Master Educational Leadership, kortweg MEL. Deze is de opvolger van de MEM en MIL en bouwt voort op de kwaliteiten van beide masters.

De MEL is ontwikkeld om nog beter aan te sluiten bij de vraagstukken waar leidinggevenden in het onderwijs in deze tijd voor staan. In de week van 23 november vertellen we er veel meer over en kun je de informatie over de MEL op onze site vinden. Houd ons dus in de gaten!

Overweeg je om in september 2021 te gaan starten met een Masteropleiding, neem dan nu contact op met ons bureau op 020-5682030. Wij kunnen je informeren over de actuele ontwikkelingen rond onze masters en je helpen bij je keuze.

Ervaringen van je voorgangers in de MEM:

 

In de film ‘Masters in de praktijk‘ krijg je een beeld wat de MEM studenten en alumni heeft gebracht.

Een tweetal (oud-)studenten over de Master of Educational Management.

 

 

 

 

 

Verplichte modulen Vrije keuze modulen

Klik hier voor meer informatie met betrekking tot het aanvragen van de lerarenbeurs.
De Master of Educational Management staat geregistreerd in het CROHO: Isat-nummer 70075, BRIN-nummer 29UJ.

 

De modulaire opzet van de Master of Educational Management maakt het mogelijk om je eigen studieroute en -tempo te bepalen.

De master opleiding bestaat uit; 7 kernmodules, waaronder 2 tweejarige modules, en 1 keuzemodule, de intake en 3 coachgesprekken. Bij de modules zit ook veel individuele begeleiding. Alle modules worden afgerond met een toets en bij behalen van alle 8 modules ontvang je het diploma: ‘Master of Arts’ (MA).

 • Voor leidinggevenden in alle sectoren van het onderwijs.
 • Modulair studeren.
 • Betekenisvolle verbinding met wetenschappelijke kennis en onderzoek.
 • Unieke aandacht voor bedrijfsvoering & management.
 • Opdrachten doen waar je in je werk voordeel van hebt.
 • Specialistische docenten en experts in alle modules, begeleiding door leiderschapscoach.
 • Deels vaste, deels wisselende deelnemersgroep.
 • Studieduur: 2,5 tot 5 jaar.
 • De Master of Educational Management is NVAO-gecertificeerd.

Ervaren schoolleiders (PO, VO, MBO en HBO)

Instroomeisen

 • Je bent functioneel leidinggevende in het onderwijs
 • Je bent verantwoordelijk voor personeel en onderwijs
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring
 • Je hebt een bachelor in het HBO of WO

 

Bovenal willen we dat wat jij leert tijdens de opleiding, betekenis heeft voor je dagelijkse praktijk. Pas dan gaat de theorie leven. Dáár ontstaat directe betrokkenheid bij de opleiding. En meerwaarde voor de organisatie waarin jij werkt. Van daaruit stel je straks je eigen leerdoelen. En zet je bewust je talent, motivatie en gedrag in. Zo ontwikkel je je tot een lerend leider, die zich ontwikkelen blijft. Ook nadat je je diploma of certificaat hebt gehaald.

Betekenisvol leren vraagt om een hybride leeromgeving: een waarin je leert en werkt tegelijk. Daarom leggen we in een vroeg stadium opzettelijk de link tussen theorie en praktijk, gedurende de hele opleiding werk je gedreven aan vraagstukken die je meeneemt uit je eigen werkomgeving. Zo krijgt je leertraject direct waarde voor je schoolorganisatie.

Met deze praktijkgerichte master maak je een flinke verdieping en profes­sionaliseringslag in je leiderschap, met inspiratie uit wetenschap en praktijk.

 • Diploma ‘Master of Arts’
 • Mastertitel die je ook in het Engels mag voeren: ‘MA’
 • Basisregistratie in het Schoolleidersregister (alleen schoolleiders in het PO)

Ben je schoolleider in het PO? Dan behaal je met het volbrengen van de hele master de verplichte basisregistratie in het Schoolleidersregister. Losse modules tellen ook mee als studiepunten voor je herregistratie. Meer informatie hierover vind je hier.

Schrijf je je in voor de gehele MEM, dan bedraagt de investering voor deze opleiding:

 • € 23.900,00 opleidingskosten
 • €    3.690,00 verblijfs- en arrangementskosten

Dit is voor 7 kernmodules, waaronder 2 tweejarige modules, en 1 keuzemodule, de intake en 3 coachgesprekken. Bij de modules zit ook veel individuele begeleiding. Alle modules worden afgerond met een toets en bij behalen van alle 8 modules ontvang je het diploma: ‘Master of Educational Management’ (MA).

Onze modulaire master opleiding bestaat uit zeven verplichte modulen en één vrij te kiezen module. Wil je de hele Master of Educational Management volgen, dan vragen wij je in te schrijven voor de gehele master en voor de modulen die je wil gaan volgen voor zover nu open voor inschrijving.

De Master of Educational Management opleiding is op verschillende moment te starten, dit is afhankelijk van de module die er wordt gestart.