Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Onze ambitie voor de schoolleider van de toekomst

Elke leerling verdient goed onderwijs op een leuke school; elke student mag rekenen op een kwalitatief hoogwaardige en inspirerende opleiding. Onderwijs en onderwijsinstellingen dienen zorgvuldig om te gaan met hun invloed op hoe leerlingen en studenten leren en zich ontwikkelen. Dit geldt ook voor het studeren en opleiden bij NSO-CNA Leiderschapsacademie.

De missie van NSO-CNA Leiderschapsacademie is een wezenlijke en betekenisvolle bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onderwijs door de ontwikkeling van schoolleiderschap in onderwijsorganisaties te bevorderen. Wezenlijk en betekenisvol houdt in dat we onze opleidingen en maatwerk willen verbinden met het werken in de onderwijspraktijk, zodat de leiderschapsontwikkeling van de studenten betekenis krijgt in hun functioneren in de praktijk met impact in de onderwijsorganisatie.

Onze droom voor het schoolleiderschap van de toekomst is dat schoolleiders:

Onze opleidingsopdracht

Een schoolleider die een opleiding bij NSO-CNA Leiderschapsacademie heeft afgerond, heeft geleerd dat de (gezamenlijke) leiderschapspraktijken er meer toe doen dan de persoon die leidt. Tegelijkertijd heeft deze schoolleider geleerd vanuit die eigen positie en met inzet van persoonlijke leiderschapsbronnen een unieke en bijzondere bijdrage aan onderwijs, de school en de toekomstige samenleving te leveren. Door in de omgeving te zien wat er nodig is, daarop te sturen en zorg te dragen voor betekenisverlening. En door zelf vanuit een onderzoekende grondhouding te blijven verlangen naar verdere ontwikkeling en leren.

Spring naar toolbar