Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Anita Michgelsen

Functie: Docent
Typering: Persoonlijk/relatiegericht, oog voor de mens en de zaak, ontspannen/humor, resultaatgericht, onderzoekend vanuit een waarderend perspectief, duidelijk: open en heldere communicatie/afspraken, ondernemend, positief- kritische houding met ruimte voor relativering

Korte samenvatting:

Als ‘externe interne’ werk ik samen met betrokkenen, energiek en pragmatisch aan verander- en ontwikkelopgaven binnen hun organisaties. Ik onderzoek wat er leeft en goed werkt, en wat nodig is om mensen met energie aan hun ambities en gezamenlijke toekomstplannen te laten werken. Samen met hen ga ik voor zichtbaar resultaat en kwaliteit. Hierbij initieer en faciliteer ik leerprocessen, bewaak ik de samenhang tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling en het effect van het leren op de gewenste ontwikkeling.

Ervaring:

Ik heb ervaring opgedaan als schoolleider en manager binnen het PO, SBO en HBO (o.a. zakelijke dienstverlening) en was daarnaast werkzaam als auditor, coach, opleider en consultant in het PO, VO en MBO. Ik ondersteun bestuurders, schoolleiders en HRD-professionals  bij vraagstukken op het gebied van strategie, leiderschap, leren en veranderen, team – en organisatieontwikkeling.

Ik krijg energie van het begeleiden van verandering en het ontwerpen, ontwikkelen, begeleiden en uitvoeren van leerarrangementen.

Binnen NSO-CNA voer ik management development trajecten uit. De focus ligt hierbij op het resultaatgericht verbinden van het leiderschap van individuen en teams aan de opdracht van de organisatie. Het onderzoeken van de onderwijspraktijk, reflecteren op eigen handelen van schoolleiders en op basis van theorie de dagelijkse praktijk beredeneerd en duurzaam versterken staan hierbij centraal.

Bij het adviseren en begeleiden van professionals in processen van verbetering en verandering, kies ik voor een ontwikkelingsgerichte en positief-kritische benadering die uitgaat van waardering voor wat er is.

Trots op:

Mensen mogen stimuleren en begeleiden bij hun leren zodat zij en hun organisatie het verschil kunnen maken!

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar