Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Karin Derksen, Docent en begeleider onderzoek, NSO-CNA

dr. Karin Derksen

Functie: Onderzoeksbegeleider
Typering: Verbinder tussen praktijk en wetenschap.

Korte samenvatting:

Ik werk graag samen met klanten aan team- en leiderschapsvraagstukken, vooral in de zorg en het onderwijs. Ik werk graag aan complexe vraagstukken en zoekt daarin naar ‘kleine’, liefst eenvoudige, interventies die een gewenste beweging creëren. Dit in combinatie met onderzoek doen naar samenwerking, teamwerk en leiderschap. Ik promoveerde op hoe teams zo effectief mogelijk kunnen samenwerken en welk leiderschap dat ondersteunt.

Ervaring:

Als externe adviseur vind ik het belangrijk om mijn kennis en kunde te blijven uitbreiden en bij te dragen aan de ontwikkeling van het vak. Ik ben heel praktisch, zo heb ik bijvoorbeeld tijdens mijn promotieonderzoek verschillende ‘tools’ voor teams ontwikkeld. Ik vind het leuk om met klanten of met studenten te werken aan taaie vraagstukken en samen op onderzoek uit te gaan. Daarnaast schrijf ik graag, want door te schrijven orden en scherp ik mijn ideeën aan.

Trots op:

Dat ik met mijn tools en publicaties soms teams, leidinggevenden en studenten een stap verder help.

Ik schrijf graag en mijn boek ‘Goed Teamwerk’ werd in 2022 gekozen tot boek van het jaar door de vakjury van SIOO en de Orde van Organisatie Adviseurs.

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar