Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Frank Schreibers

Functie: Docent Schoolleidersopleidingen
Typering: Enthousiast, voeten in de klei, praktisch, liefhebber, adaptief en met humor

Korte samenvatting:

Ik ben de oudste kleinzoon van ‘meister Kort’, die kinderen in zijn klas wist laten ervaren dat leren meer is dan boekenwijsheid. Leren doe je overal en altijd; je ogen zien, de oren horen, je handen voelen. Ik neem waar en zie dat veel in theorieën beschreven en terug te vinden is. Leren is een natuurlijk gegeven dat we als volwassene soms kwijt zijn geraakt. “Ik vind” nog steeds graag privé en in mijn werk.

Ervaring:

Confucius zei “Geef me werk dat bij mij past en ik hoef nooit meer te werken”.

Toen ik in 1986 als leerkracht in groep 3 begon, had ik niet kunnen vermoeden dat ik 35 jaar later mijn werk nog altijd zo leuk zou vinden. Vanuit de PA(BO) direct aan de slag als leerkracht, werd ik achtereenvolgend: RT-er, IB-er, ICT-er (studie Sociale pedagogiek + docent), waarnemend directeur,  MT-lid Kinderopvang, directeur PO + projectleider Bredeschool, consultant Onderwijs & Opvang en ZZP-er (opleiding Verandermanagement).

Dat ik dan ook nu nog altijd als leerkracht (nu mag ik mij docent noemen) mag werken, is voor mij een groot genoegen, iedere dag opnieuw. Zelf ben ik iets ouder geworden, ben ik meer ervaren in de praktijk, heb ik meer gelezen en daarmee heb ik meer geleerd over mijzelf, mijn eigen vak dat ik als een ambacht beschouw in de wereld van Onderwijs en Opvang.

Vandaag de dag deel ik graag mijn kennis en kunde met anderen en neem ik graag hun ervaringen waar. Immers leren doen we altijd en overal, dus ik ook.

Trots op:

Ook ik heb nog vele dromen, maar trots ben ik op wat ik door en samen met anderen heb bereikt.

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar