Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Frans Grobbe

Frans Grobbe

Functie: Docent School en Omgeving / International office NSO-CNA
Typering: Focus op de ontwikkelingsgerichte benadering van samenwerking tussen organisaties rond actuele maatschappelijke opgaven, waarin óók de school een rol heeft (of kan hebben).

Korte samenvatting:

Organisatiekundige en veranderkundige bijdragen aan de ontwikkeling van werkrelaties tussen organisaties. In het schooldomein gaat het dan vaak over de samenwerking met andere scholen, jeugdhulp, zorg, arbeidsmarkt e.a. De mogelijkheden voor het organiseren van deze inter-afhankelijkheden, confrontatie van professionele identiteiten en de verdeling van de ‘meerwaarde’ van samenwerking staan centraal.

Het werken met taakconflicten en de relationele dynamiek die door diversiteit wordt opgeroepen rondom het potentieel van samenwerking is daarbij de kern. Ook leiderschap heeft tussen organisaties een andere betekenis dan daarbinnen en wordt dus anders ontwikkelt in een situatie waarin positiemacht ontbreekt.

Ervaring:

Opleiding Bedrijfskunde (Groningen, 1992). Hierna gewerkt als organisatieadviseur en opleider in Nederland en circa 10 andere landen. Sinds 2002 partner bij AO Organisatieontwikkeling. Naast bijdragen aan de mastermodule School en Omgeving ontwerp en begeleid ik internationale programma’s  voor Nederlandse schoolleiders en ben ik verantwoordelijk voor de internationale Capacity Building activiteiten van NSO-CNA. Deze worden georganiseerd vanuit onze International Office.

Trots op:

…op veel van die mensen waarmee wij internationaal samenwerken en die vaak onder ingewikkelder omstandigheden dan wij kennen hun enthousiasme en daadkracht rond de bijdrage van onderwijs aan de samenleving – en de ontwikkeling van individueel talent – bewaren.

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar