Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Henk de Jonghe

Henk de Jonghe

Functie: Kerndocent Persoonlijk Leiderschap in de MEL
Typering: op zoek naar speling en ruimte in dat wat is

Korte samenvatting:

Ik ben al mijn hele loopbaan geïnteresseerd in leerprocessen; eerst in die van kinderen en vervolgens in die van mensen in organisaties en het leiding geven aan leren in organisaties.

Het is fascinerend te zien hoe we samen leren mogelijk kunnen maken. Fascinatie is ook de wisselwerking tussen leiderschap en volgelingen. Duurzaamheid in al zijn facetten speelt een belangrijke rol in mijn denken en doen.

Ervaring:

Ik heb leidinggegeven aan onderwijsontwikkeling op een Pabo en daarna de overstap gemaakt naar een adviesbureau gericht op onderwijsmanagement. Ik ben sinds 1994 betrokken bij leiderschapsopleidingen in verschillende varianten; de ontwikkeling van mooie leiderschapsopleidingen alsook het werken met groepen daarin is voor mij dat wat ik graag doe.
Sinds 10 jaar werk ik daarnaast ook als docent ‘Learning and development in organisations’ op een hogeschool.

Het bouwen van een curriculum waarin de praktijk centraal staat en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap de kern is, vormt een rode draad in mijn loopbaan. Ik vind het altijd weer boeiend om een bijdrage te mogen leveren aan reflectief en lerend leiderschap in het onderwijs, zodat leerlingen een uitdagende en lerende schooltijd kunnen beleven.

Trots op:

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar