Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Herman Wiegeraad

Herman Wiegeraad

Functie: Docent
Typering: veelzijdig, nieuwsgierig

Korte samenvatting:

Goede kennis van bedrijfsvoering draagt bij aan het integraal schoolleider zijn. Om je doelen te kunnen bereiken, moet je op de juiste wijze je middelen in kunnen zetten. Daarbij is het van belang dat je als schoolleider het juiste gesprek weet te voeren met je bestuur als het gaat om de inzet van middelen. De realisatie van je doelstellingen staan centraal binnen de kaders van het haalbare.

Ervaring:

Ik ben begonnen als leerkracht in het speciaal onderwijs en heb daarna ruim 10 jaar gewerkt als (interim) schoolleider in het primair onderwijs. Werk nu al jaren gedeeltelijk als controller bij een stichting voor primair onderwijs en ben daarnaast zelfstandig docent bedrijfsvoering bij verschillende schoolleidersopleidingen. Verdere werkzaamheden vanuit mijn eigen bedrijf zijn interim-controller, begeleiden van governancetrajecten, HRM vraagstukken zoals invoering werkverdelingsplan, (zelf)evaluaties en audits en coaching van directies op het gebied van bedrijfsvoering.

Trots op:

Hoewel voor veel schoolleiders bedrijfsvoering niet hun ding is, weet ik mensen altijd enthousiast te maken voor dit onderdeel.

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar