Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Robert-Jan Simons

Prof. dr. P. Robert-Jan Simons

Functie: Docent
Typering: leren, professionalisering, digitalisering, lerende organisaties, onderzoek, leercultuur, feedback en reflectie

Korte samenvatting:

Ik werk als consultant en opleider vanuit mijn bedrijf Visie op Leren in Amsterdam. Mijn activiteiten betreffen masteropleidingen, (praktijk-)onderzoeksbegeleiding, advisering, workshops, dagvoorzitterschap, conflictbemiddeling, personal coaching, keynotespeaker.

Ervaring:

Van 1972 tot 2014 was ik als onderzoeker, onderzoeksbegeleider, HO-docent en bestuurder verbonden aan de universiteiten van Amsterdam, Nijmegen, Tilburg en Utrecht, vanaf 1990 als hoogleraar. Bij het TIAS was ik director of Study van de leergang Management of Learning and Development. Sinds 2014 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf Visie op leren als consultant en  HO-docent. Van hieruit verzorg ik opleidingen aan masteropleidingen voor schoolleiders (diverse masters educational management) en docenten (diverse Masters leren en innoveren). Ik ben ook wetenschappelijk coördinator van de leergang master human development van Schouten University of Applied Sciences, waaraan HR- en opleidingsfunctionarissen uit allerlei soorten bedrijven deelnemen. Ook geef ik veel lezingen en verzorg ik workshops over leren, zowel in het onderwijs als in andere organisaties (vooral zorg en (semi-)overheid). In Tartu (Estland) ben ik gasthoogleraar. Daarnaast ben ik lid van de Raad Van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie in Bussum (als voorzitter) en van Quadraam te Duiven.

Trots op:

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar