Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Roel van Lanen

Roel van Lanen

Functie: Docent
Typering: bedrijfsvoering, financieel management, strategie

Korte samenvatting:

Ik ben een sociaalwetenschapper (politicoloog) die via een baan in engineering en een mooie carrière in strategy consulting nu als directeur in het mbo werkt. Daar blijf ik mijn brede achtergrond en interesse voeden, door me bezig te houden met alles van onderwijs en examinering tot financiën en huisvesting. Het wordt leuk als het complex wordt en saai als het stilstaat, wat mij betreft. Gelukkig is het hier nog geen dag saai geweest…

Ervaring:

Ik ben opgegroeid in een echt onderwijsnest: mijn vader heeft zijn leven lang les gegeven op het VMBO en mijn moeder was juf op een mytylschool. Lang koos ik een andere route, eentje die uitmondde in een mooie carrière als strategieconsultant. In 2015 ben ik echter toch nog in mijn ouders’ voetsporen getreden. Sinds dat jaar ben ik directeur bij twee MBO Colleges in Almere (ROC van Amsterdam en Flevoland), met in totaal zo’n 4000 studenten.

Binnen de directie ben ik eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, waaronder financiën, facilitaire zaken, communicatie en onderwijslogistiek, en tevens eindverantwoordelijk voor enkele onderwijsteams. Sinds 2018 mag ik met veel plezier mijn ervaring delen met de studenten middenmanagement bij NSO-CNA. Een kort CV:

Universitair docent/onderzoeker – University of Michigan – 2001-2003

Trots op:

Elke leuke en leerzame dag waar ik een bijdrage aan mag leveren (en op mijn gezin natuurlijk!).

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar