Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Rosanne Scholte

Rosanne Scholte

Functie: Opleidingsmanager
Typering: Krachtig: ambitieus en grensverleggend, wilskracht en vastberadenheid; Innovatief & vernieuwend: leergierig en onderzoekend; Crealytisch: creatief en analytisch; Empatisch en intuÏtief ingesteld.

Korte samenvatting:

Ik help organisaties bij ontwikkelvraagstukken op het snijvlak van visie- en strategie en verdere doorvertaling naar een succesvolle implementatie. Mijn ondernemende blik, het ‘out of the box’ kunnen denken en bestuurlijke ervaring weet ik te combineren met een mensgerichte aanpak.

Ik ben onderzoekend en creatief in het aandragen van oplossingen bij complexe problematiek en ben altijd op zoek naar raakvlakken in wat de ander nodig heeft. Ik weet professionals te motiveren, geef inzicht in hun talenten en weet deze optimaal in te zetten om gezamenlijk het doel te realiseren.

Ervaring:

Mijn liefde voor de mens vanuit mijn vakgebied als Fysiotherapeut en mijn nieuwsgierigheid naar het leidinggeven aan professionals binnen het onderwijs is richtinggevend geweest in mijn loopbaanontwikkeling.

Mijn kompas heeft mij genavigeerd in het veld van onderwijs in het HBO en Universitair onderwijs. Vanuit de basis als docent aan de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik mijn blik verruimt. Zo heb ik de kans gekregen leiding te mogen geven aan diverse complexe (verander)projecten- en programma’s. Deze ervaring in combinatie met het succesvol afronden van mijn Masterstudie Verandermanagement maakte dat ik in 2016 benoemd werd als hoofd van de opleiding Fysiotherapie. Een mooie leerschool om mijn eigen senioriteit als leider verder te ontwikkelen. Ik weet hierin professionals te motiveren, geef inzicht in hun talenten en weet deze optimaal in te zetten om gezamenlijk het doel te realiseren. Ik doe dit met veel enthousiasme en weet mijzelf en  anderen uit te dagen zichzelf te blijven ontwikkelen.

Trots op:

De reis van het leven die ik mag beleven waarbij…

… ‘ Twijfel en verwondering het begin is van alle wijsheid’

(Aristoteles, 384-322 v.C.)

 

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar