Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Willem de Boer

Willem de Boer

Functie: Docent
Typering: Humor; luisteren; beschouwend; liefde voor natuur; systeemdenker; taal

Korte samenvatting:

Ik ben een hobbyboer die van zijn werk zijn hobby maakt en omgekeerd. Elke dag leer ik van wat zich elk seizoen om mij heen in de natuur afspeelt. Het leert mij kijken naar de context waarin vraagstukken zich afspelen en wat dit zegt over leiderschap en teams.

Systeemdenken en permacultuur liggen voor mij daarom dicht naast elkaar.

Onderwijs zit tegelijk diep in mijn hart: kinderen inwijden in hun wereld is fantastisch. Groei , ook in mensen, ontdekken is iedere keer weer voor mij een sensationele beleving.

Ervaring:

Ik werk sinds vier jaar vanuit mijn eigen bedrijf Ecole als interimdirecteur, coach en adviseur in het primair onderwijs. Diverse opdrachten betroffen zeer zwakke scholen. Mijn uitdaging ligt steeds opnieuw op het vlak van verandertrajecten en de rol van leiderschap hierin. Mijn loopbaan begon als leerkracht voor de klas en Remedial Teacher. Daarna ben ik tien jaar schoolleider geweest, waarna ik besloot het advieswerk in te gaan. Ik werkte voor een Hogeschool als onderwijsadviseur en de laatste jaren bij APS in Utrecht waar ik enorm veel geleerd heb rond veranderkunde en de diversiteit binnen het onderwijs.
Sinds de oprichting maak ik ook deel uit van de Vliegende Brigade van de PO-raad, die zeer zwakke scholen helpt weer kwaliteit te leveren.

Trots op:

Onze prachtige plek in Wijhe als oefenplaats en inspiratie voor mijn dagelijks werk.

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar