Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Workshop Tussentaal met Marijke Spanjersberg

TussentaalDinsdag 3 oktober; Workshop “Tussentaal” 
Door Marijke Spanjersberg (auteur van het boek Tussentaal)

Tijd: 13.30 uur- 16.30 uur
Locatie: NSO-CNA Diemen
Kosten: € 75,-

Onze woorden doen ertoe. Als leidinggevenden definiëren we dagelijks met behulp van de woorden die wij spreken de ruimte in onze organisatie/afdeling voor samenwerking. Onze taal wordt in deze tijd echter meer en meer binnenkant-taal en ook leiders maken vooral gebruik van deze individuele taal. Daarmee creëren ze onbedoeld een te krappe ruimte voor het samen, voor dat wat tussen mensen plaatsvindt. Wie een kartrekker benoemt heeft iemand voor ogen die er hard aan zal gaan trekken. Maar wie heeft tegelijkertijd oog voor degenen die in de kar zitten en voor wat er tussen hen en de kartrekker heen en weer gaat? Hoe noemen we het samenspel tussen trekker en getrokkenen eigenlijk? En als we het over leiderschap hebben, denken we dan aan een persoon of aan een relatie?

Marijke SpanjersbergMarijke Spanjersberg schreef het boek ‘Tussentaal’ waarin ze zich afvraagt of wij naast onze dominante in-mensen-taal ook tussen-mensen-taal kunnen spreken. Relaties hebben geen 06-nummer of e-mailadres en een relatie kun je geen hand geven. Hoe laten we relaties dan praten?

In deze workshop voor leidinggevenden gaat Marijke met de groep aan de slag om de managementtaal te verrijken met tussentaals vocabulaire, opdat we het zicht niet verliezen op wat er zich tussen ons afspeelt. Hoe geven we in ons leiderschap taal aan onze relationele verantwoordelijkheid? En hoe kunnen we met taal vanuit het hart de inspiratie in samenwerken doen oplichten?

Lees hier meer over het boek ‘Tusssentaal’.

Aanmelden:


    De kosten van deze workshop bedragen € 75,-

    De Nationale Onderwijsweek

    De Nationale Onderwijsweek (NOW) is in 2023 van 2 t/m 6 oktober. In de Nationale Onderwijsweek krijgt het onderwijs een podium om al het moois dat er in de sector gebeurt te delen. Dit jaar staat de week in het teken van ‘de taal van het hart’. Wat vertelt jouw onderwijshart? Ben je erbij? Leuk!

    NSO-CNA levert dit jaar weer een bijdrage aan het programma met een tweetal inhoudelijke workshops voor leidinggevenden in het onderwijs.

    Spring naar toolbar