Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Leiderschapsontwikkeling op maat

MAATWERK PROGRAMMA’S: ONZE EXPERTISE STAAT IN DIENST VAN UW LEIDERSCHAPS-, TEAM- EN SCHOOLONTWIKKELING.

Al ruim 30 jaar richt NSO-CNA leiderschapsacademie zich op het ontwikkelen en versterken van leiderschap en management in het onderwijs teneinde bij te dragen aan de kwaliteit van onderwijs. Dit doen wij ook binnen scholen met passende programma’s. Wij bieden of creëren, samen met de opdrachtgever en deelnemers, een krachtige leeromgeving. Persoonlijke ontwikkeling en die van de organisatie gaan daarin hand in hand, leren en werken versterken elkaar en deelnemers leren van en met elkaar. Zij werken aan de daadwerkelijke verbetering van hun beroepspraktijk.

Onze integrale opleidingen zijn gefundeerd op onlosmakelijk verbonden domeinen:

  1. leidinggeven aan leren en onderwijskundig leiderschap
  2. persoonlijk leiderschap
  3. bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling
  4. veranderkunde
  5. teamontwikkeling
  6. handelen binnen de  context
  7. onderzoek

De rode draad in bovenstaande domeinen is: Onderwijskundig Leiderschap.

MAATWERK EN INCOMPANY

Met dit aanbod kunnen we jouw organisatie op maat begeleiden bij collectieve leer- en ontwikkelvragen van de organisatie, de teams, (aankomende) directeuren, managers of van docenten met een leidinggevende rol of ambities voor een dergelijke rol. Opleiding is dan een van de veranderinteventies die we inzetten, naast werkvormen als intervisie, individuele- en teambegeleiding en projectateliers. Wij leggen in de programma’s en opleidingen een sterke nadruk op het effect in de praktijk van de deelnemer en de ontwikkeling van hem of haar als individu en ook van zijn organisatie.

Onze kennis, ervaring en expertise stellen we graag ter beschikking om jouw ambities op het gebied van leiderschaps-, team- en managementontwikkeling te realiseren. In een gesprek kunnen we eerst verkennen wat NSO-CNA Leiderschapsacademie voor jouw organisatie kan betekenen.

Naast ontwikkelprogramma’s op maat kunnen al onze open opleidingen ook binnen jouw organisatie worden aangeboden. Het programma kan dan gericht worden op de context van en situatie binnen jouw organisatie.

CO-CREATIE

Co-creatie is een uitgangspunt in onze aanpak. De concrete invulling van een ontwikkelprogramma wordt in nauw overleg met de opdrachtgever bepaald, waarbij vanuit NSO-CNA verschillende disciplines samenwerken bij het inventariseren van speerpunten en aandachtsgebieden, het formuleren van doelen en het samenstellen van het opleidings-, coachings- of intervisietraject. De intensiteit en de in te zetten middelen en instrumenten zijn afhankelijk van de geformuleerde doelen. De focus blijft daarbij op het aanbieden van een samenhangend geheel van kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling in een voortdurende wisselwerking tussen theorie en praktijk. Wij maken graag een afspraak voor een verkennend gesprek.

Ook verzorgen wij graag een workshop ‘Visie op Leiderschap’ waarin we met jouw managementteam in gesprek gaan over de visie op leiderschap, gedeeld leiderschap en teacher leadership. Bart Schipmölder, directeur NSO-CNA, begeleidt en inspireert jullie graag hierbij tijdens deze interactieve workshop. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Interesse? Bel 020-25682030 of mail info@nso-cna.nl

KLANTEN

NSO-CNA werkt aan school- en leiderschapsontwikkeling op scholen van de volgende opdrachtgevers:

ASGDe Rode Loper
Regius college SchagenAVS
Zone.CollegePCBO Amersfoort
ROC NijmegenProo Leiden
De BreulCVO Rotterdam
VO academieEsprit Scholen
CSG GroningenEsprit Scholen
SG SevenwoldenSKPO
ROC MondriaanVOvA
Noord Holland Noord VOAtlas College
MBO AmersfoortZAAM Scholen
Carmel College

Voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van een maatwerktraject, ontwikkelprogramma voor jouw school of scholen kun je contact opnemen met ons onderwijsbureau, info@nso-cna.nl of 020-5682030.

Spring naar toolbar