Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Help! Een blog, maar voor wie?

Lilian ter Laak, 30 augustus 2018

De doelgroep bepalen lijkt de eerste stap
Van collega Kiki Verbeek kreeg ik een vlot te lezen boek. De titel bleef hangen:
‘Integere types doen niet aan marketing, overtuigd zakelijk bloggen.’

Marketing – overtuigd – zakelijk… zijn woorden die niet boven aan mijn vocabulair of to-do-list- staan.
Voel me gelukkig met mannen en vrouwen die via mond op mond reclame de weg vinden naar mijn praktijk. Gebruik het ook als excuus, de-klanten-komen-toch-wel, om de digitale communicerende wereld niet te omarmen. Geen opgetuigde website van mijn kant of zakelijk marketing plan van deze ondernemer.

En ik had nog een hele drukke reden me niet te bewegen in een Blog,….Vlog. Leg mij het verschil effe uit. Ach ja….. de videoboodschap waarbij mijn kinderen van 7 en 9 populair in de selfie stand roepen;
‘Hi vloggers, hier zijn we weer…, duimpje omhoog!’.
Namelijk mijn bijzondere baan  als opleider van schoolleiders bij NSO-CNA. Groot bijkomend voordeel: daar draait al een prachtige website dankzij mijn collega’s. Met liefde vul ik mijn werkweek met deze opleidingen en tik ik met plezier opbeurende columns..….., maar dat is nog geen Blog Lilian!

Daar heb ik overigens wel een doelgroep te pakken! Jonge- en ervaren leiders die mij deelgenoot maken van hun werk en dilemma’s in het onderwijs én het verder ontwikkelen van hun persoonlijk leiderschap.

Nu nog enig zelfvertrouwen opbouwen!
Met mijn innerlijke dialoog op volle toeren praat ik als Chiel Montagne mijn mentale plaatjes en praatjes aan elkaar. ‘Bloggen mijn hemel, strooien met wijsheden of toch meer mijn slootmomenten delen? Beetje humor niet te lollig of populair, altijd hoopvol, met perspectief en geen zure stukjes!
“Gewoon beginnen”
…….lees ik in Kiki haar boek.
“Schrijf mij een brief!”, riep een lieve vriendin die al een stevig aantal jaren teksten op Linked-in plaatst en enthousiaste volgers heeft.
Zou ik kunnen beginnen met ‘Lieve Kiki…’?

Welke expertise wil ik delen met mijn doelgroep?
What, if I fall?……But what if you fly?

Het beginnen aan iets nieuws vinden we universeel spannend en voor de ‘mogelijkheidsmensen’ is het een uitdaging. We weten niet alles. Nieuwsgierig blijven! Dat lijkt de uitdaging. Zeker als leider zou nieuwsgierigheid leidend mogen zijn naar de toekomst. En dan niet solo maar samen. Vol met goede hoop richting onze jeugd en de mogelijkheden.
‘Niet alles hoeft wat kan’ riep Marleen Stikker refererend aan de digitale wereld. Toch doe ik een poging met mijn eerste Blog en zet met enige schroom een eerste stap. Ik wens iedereen een hoopvol nieuw begin van het schooljaar met leiders die niet alleen vragen stellen aan hun docenten en ouders, maar vooral aan de leerlingen en een cultuur bevorderen waarin we verantwoord omgaan met de mogelijkheden die deze nieuwe tijd kent.

 

Lilian ter Laak OpleiderLilian ter Laak
Opleider en adviseur bij NSO-CNA Leiderschapsacademie

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Deel dit bericht
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Spring naar toolbar