Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Werkplaats voor leidinggevenden

Iedereen kent die momenten of situaties: je loopt vast in je relatie met je team, collega’s of leidinggevende. Je wilt richting geven, maar hebt vragen over het waarom, wat en hoe.

Of je bent naarstig op zoek naar nieuwe inspiratie en vormen voor jouw senior leiderschap. Want je vertrouwde gedrag en strategieën werken niet meer en lossen niets op. Maar je komt er maar niet van los.

Omdat je niet lekker in je vel zit, ga je harder werken. En/of je schuift zaken voor je uit.

Kortom: Het knelt in je (persoonlijk) leiderschap.

Herken je bovenstaande situaties? Dan is de werkplaats de plek om er aan te werken. Samen met collega-leidinggevenden en onder leiding van een ervaren begeleider verken je jouw vraagstukken:

  • Je leert je patronen te doorzien en nieuwe alternatieven voor je gedrag te creëren;
  • Je leert dicht op de eigen huid van en met elkaar en groeit in je leiderschap;
  • Je vindt antwoorden op lastige dilemma’s en situaties. En nieuwe inspiratie voor je leiderschap.

Bart Schipmölder is begeleider van deze werkplaats op leiderschap. Bart heeft veel ervaring als leidinggevende. En als coach/begeleider van groepen. Hij kijkt met een scherpe blik naar de situatie en doorziet snel de patronen die je uit je kracht halen. Hij is niet zo onder de indruk van je verhaal, maar kijkt naar de achterliggende dynamiek. Vanuit inspiratie laat hij je opnieuw kijken naar je situatie: naar wat jíj wilt, en wat jíj eraan kunt doen.

De werkplaats is gericht op ervaren Schoolleiders in PO, VO, MBO en HBO. Op schoolleiders die eerder al een masteropleiding voor leiderschap hebben gevolgd en die toe zijn aan persoonlijk leren.

  • De bijeenkomsten vinden plaats in ons opleidingscentrum in Diemen.

  • De investeringskosten bedragen voor het schooljaar 2023-2024:

    • € 1.395,- opleidingskosten, inclusief arrangementskosten.



  • Het opleidingscentrum is vanaf 8.30 uur geopend.

We werken 5 dagdelen in een groep van 6-8 deelnemers. Iedere deelnemer bereidt een eigen praktijk vraagstuk of casus voor, aan de hand van een aantal reflectievragen. Deze stuur je vooraf naar de groep. In de werkplaatsbijeenkomst bespreken we de inbreng waarbij de inbrenger samen met de collega studenten en de begeleider de situatie ontrafelen, de inbrenger zicht geven op de patronen waar hij of zij in vast loopt en op open zoeken naar creatieve antwoorden op de situatie.

De bijeenkomsten beginnen met inspiratie op leiderschap, daarna bespreken we de inbreng met verschillende werkvormen en brengen we waar aan de orde theorie in passend bij de casuïstiek.
Spring naar toolbar