Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Esther Dijkstra

Esther Dijkstra

Functie: Docent
Typering: samenwerken, betrouwbaar, verbinden

Korte samenvatting:

Vanuit natuurlijk leiderschap zorg ik ervoor dat mensen binnen de kaders van een organisatie regie kunnen nemen over hun eigen ontwikkeling. Wat mij kenmerkt is het denken in kansen, het verstevigen van vertrouwen in eigen kunnen en geloof in “samen sterker” binnen een lerende organisatie waarbij kunst en creativiteit een rol speelt. Ik heb snel overzicht waardoor ik gemakkelijk kan aansluiten bij een team. Dat is het vertrekpunt voor verandering.

Ervaring:

Van muzikant naar leraar, intern begeleider, adjuct directeur, (meerscholen en interim) schoolleider en opleider bij NSO-CNA.

Vanuit nieuwsgierigheid naar de ander, streef ik vanuit mijn behoefte aan samenwerken naar verbinding met alle geledingen. Ik houd de kernwaarden van de organisatie in het oog en werk vanuit de bedoeling: goed onderwijs voor alle leerlingen. Daarbij ben ik niet bang om keuzes te maken, daadkracht te tonen en richting te geven als leider: soms voor de troepen uit, soms van achteraan duwend en ook vanuit het midden van de mensen met wie ik werk.

Het (professioneel) muziekmaken is de basis geweest voor mijn leiderschapsontwikkeling, dit heb ik verder vorm kunnen geven binnen het onderwijs.

Trots op:

It’s the walk that makes the path: ik heb mijn eigen werk vormgegeven zoals bij mij past. Dat gun ik iedereen!

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar