Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019
Sacha Bakker

Sacha Bakker

Functie: Docent Middenmanagement I en II & maatwerktrajecten
Typering: ervaringsgericht leren, leiderschap met een ziel, reflectief, analytisch

Korte samenvatting:

Goed leiderschap begint met het creëren van een omgeving van vertrouwen. Door echt naar elkaar te luisteren, kun je ervoor zorgen dat ieders inbreng op tafel komt en dat besluiten in gezamenlijkheid genomen worden.
Als we in staat zijn om te zien dat ons gedrag en het systeem waarbinnen dat gedrag plaatsvindt met elkaar verbonden zijn, kunnen we beter begrijpen wat er nodig is en hoe we dat kunnen bereiken.

Leren doe je door te reflecteren op wat je hebt ervaren. Verdieping bereik je door dat samen te doen.

Ervaring:

Na mijn studies Russisch en Orthopedagogiek, ging in werken voor één van de Tempus-Tacis projecten van de Europese Unie. Hier ontdekte ik hoe inclusie en diepgaande samenwerking een heel onderwijssysteem in een miljoenenstad als Perm (Rusland) blijvend kunnen beïnvloeden en veranderen. Dat maakte een passie voor leren in mij wakker die sindsdien als rode draad door mijn leven loopt. Het gevolg: meer studies (Nederlands, Psychologie) en een baan in het onderwijs.

Ik heb op veel verschillende plekken in een school mogen bijdragen aan goed onderwijs: van onderwijsassistent tot docent Nederlands, van zorgcoördinator tot teamleider. Zo heb ik ervaren dat goed leiderschap doorwerkt in iedere laag van een organisatie.

Vandaag de dag werk ik aan betekenisvolle werkomgevingen in onderwijs en bedrijfsleven. Ik train en begeleid teams en individuen in hun zoektocht naar het gedeelde belang, het vormen van krachtige teams en het vinden van hun plek daarin.

Trots op:

Mensen die weer zin hebben om samen te werken, omdat ze (opnieuw) overtuigd zijn geraakt van de meerwaarde daarvan.

‹ Terug naar teampagina

Spring naar toolbar