Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Werkplaats voor leidinggevenden in het onderwijs

Studiebelasting5 dagdelen (2019-2020)
StartVoorinschrijving
BeschikbaarheidVoorinschrijving

Iedereen kent die momenten of situaties: je loopt vast in je relatie met je team, collega’s of leidinggevende. Je wilt richting geven, maar hebt vragen over het waarom, wat en hoe.

Of je bent naarstig op zoek naar nieuwe inspiratie en vormen voor jouw senior leiderschap. Want je vertrouwde gedrag en strategieën werken niet meer en lossen niets op. Maar je komt er maar niet van los.

Omdat je niet lekker in je vel zit, ga je harder werken. En/of je schuift zaken voor je uit.

Kortom: Het knelt in je (persoonlijk) leiderschap.

Herken je bovenstaande situaties? Dan is de werkplaats de plek om er aan te werken. Samen met collega-leidinggevenden en onder leiding van een ervaren begeleider verken je jouw vraagstukken:

Bart Schipmölder is begeleider van deze werkplaats op leiderschap. Bart heeft veel ervaring als leidinggevende. En als coach/begeleider van groepen. Hij kijkt met een scherpe blik naar de situatie en doorziet snel de patronen die je uit je kracht halen. Hij is niet zo onder de indruk van je verhaal, maar kijkt naar de achterliggende dynamiek. Vanuit inspiratie laat hij je opnieuw kijken naar je situatie: naar wat jíj wilt, en wat jíj eraan kunt doen.

 

De werkplaats is gericht op ervaren Schoolleiders in PO, VO, MBO en HBO. Op schoolleiders die eerder al een masteropleiding voor leiderschap hebben gevolgd en die toe zijn aan persoonlijk leren.

We werken 5 dagdelen in een groep van 6-8 deelnemers. Iedere deelnemer bereidt een eigen praktijk vraagstuk of casus voor, aan de hand van een aantal reflectievragen. Deze stuur je vooraf naar de groep. In de werkplaatsbijeenkomst bespreken we de inbreng waarbij de inbrenger samen met de collega studenten en de begeleider de situatie ontrafelen, de inbrenger zicht geven op de patronen waar hij of zij in vast loopt en op open zoeken naar creatieve antwoorden op de situatie.

De bijeenkomsten beginnen met inspiratie op leiderschap, daarna bespreken we de inbreng met verschillende werkvormen en brengen we waar aan de orde theorie in passend bij de casuïstiek.

  • De bijeenkomsten vinden plaats in ons opleidingscentrum, Dalsteindreef 141 in Diemen.
  • De investeringskosten bedragen voor het schooljaar 2020-2021:
    • € 395,00 opleidingskosten
  • Het opleidingscentrum is vanaf 8.30 uur geopend.
  • In verband met de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en de beperkte parkeergelegenheid adviseren wij je gebruik te maken van het openbaar vervoer. Trein- en metrostation Diemen-Zuid ligt op 4 min. lopen van onze locatie.

Algemene voorwaarden

Dag DatumTijd Plaats
1: woensdag20-11-201909.30 - 13.00 uurDiemen
2: woensdag18-12-201909.30 - 13.00 uurDiemen
3: woensdag22-01-202009.30 - 13.00 uurDiemen
4: woensdag04-03-202009.30 - 13.00 uurDiemen
5: woensdag22-04-202009.30 - 13.00 uurDiemen

De data voor de werkplaats worden in overleg met de studenten gepland. Het betreft 5 bijeenkomsten. Je kunt je nu al doormiddel van een voorinschrijving aanmelden. Wij nemen dan binnen enkele dagen contact met je op.

Vul onderstaand formulier in.
    Spring naar toolbar