Persoonlijk Leiderschap
start 25 september 2019

Oriëntatie op schoolleiderschap – Zuidoost Nederland

ThemaIs schoolleiderschap iets voor jou?
Studietijd6 MIDDAGEN EN 1 DAG
Start16 oktober 2024
Beschikbaarheid

Je hebt de ambitie om schoolleider te worden. Maar je bent ook onzeker: ‘Wíl ik het echt? En kán ik het eigenlijk wel?’ Je bent niet de enige met twijfels. Dus wat nu als je het schoolleiderschap eerst een beetje kunt verkennen? Juist daarom hebben wij deze cursus ‘Oriëntatie op schoolleiderschap’ in het leven geroepen. Zodat je straks zeker weet of het bij je past.

Ervaringen van je voorgangers

Voor docenten, coördinatoren, intern begeleiders, projectleiders en decanen (PO, VO, MBO of HO) die zich willen oriënteren of het (toekomstig) schoolleiderschap bij hem/haar past.
Iedere schoolleider zal beamen: leidinggeven is wezenlijk anders dan lesgeven. Het vraagt veel van je, zowel persoonlijk als professioneel.

Tijdens deze cursus maak je kennis met de vele aspecten van schoolleiderschap. Je krijgt zo alvast een goede theoretische fundering. Maar vrijwel direct duik je óók de praktijk in:

In een groepje onderzoek je schoolorganisaties: die van jezelf én je medecursisten. De theorie begint te leven. En jij ontdekt hoe het is om leiding en sturing te geven.

Er is ook ruimte voor je eigen nieuwsgierigheid naar schoolleiderschap: je onderzoekt een zelfgekozen, specifieke vraag.

Je sluit de cursus af met een eindpresentatie: wat heb jij ontdekt over schoolleiderschap en je eigen ambities en mogelijkheden? En welk antwoord heb je gevonden op je onderzoeksvraag?

Zo hebben we drie vragen over het schoolleiderschap aan de orde gesteld: wat is het? (onderwijskundig en ambachtelijk leiderschap); kan ik het? (persoonlijk leiderschap); wil ik het? (persoonlijke ambitie en loopbaanperspectief).

Jouw vaardigheden na deze opleiding


Heb je deze cursus eenmaal afgerond? Dan:

  • Kijk je anders naar je school als organisatie

  • Weet je wat schoolleiderschap inhoudt

  • Weet je welke competenties je ervoor nodig hebt

  • Ken je je eigen ambities en mogelijkheden

  • Weet je of schoolleiderschap (nu) bij je past


Na de oriëntatie kun je doorgaan met de opleiding Schoolleider Basisbekwaam  of Middenmanagement.

Studieduur en -belasting


De cursus duurt 5 maanden. Er zijn 6 middagbijeenkomsten van 13.30 – 17.30 uur en 1 dagbijeenkomst van 09.00 - 16.00 uur. Daarnaast studeer je thuis.

 

Waar


De lesdagen vinden plaats op locatie van:
BCO Onderwijsadvies- en ondersteuning
Wylrehofweg 11 – 5912 PM in Venlo

Plan je route

(NB: deze cursus is ook als incompany te boeken. Dan vinden de lessen plaats op jouw school of binnen jouw bestuur.)

 

Opleidingskosten


De opleidingskosten in 2024-2025 bedragen € 1.900,- inclusief verblijfs- en arrangementskosten. (kosten voor een incompany op aanvraag)
Bovengenoemde prijzen zijn vrijgesteld van BTW i.v.m. CRKBO registratie

 

Meer informatie


NSO-CNA Onderwijsbureau • T 020 568 2030 • E info@nso-cna.nl
form
Spring naar toolbar